Amsterdam telt af naar 2023 met ‘Electric Fireworks’ op het Museumplein.

Amsterdam viert dit jaar de jaarwisseling op een nieuwe manier. Een spectaculaire licht-, geluid- en vuurwerkshow, de grootste aftelklok ter wereld, en een vrij toegankelijk Museumplein.

Wát?

Eén plek om het nieuwe jaar in te luiden, om met elkaar voet aan de grond te zetten in 2023. Eén plek om samen te komen als alle Amsterdammers onder elkaar, om samen te beginnen aan een nieuw avontuur. Eén mooi moment van verbinding.

Heel Amsterdam is op 31 december vanaf 23:00 uur welkom op het Museumplein voor de pre-party waar DJ Alamaison het publiek opwarmt tot de apotheose om 23:50 uur. Dan start het grootste aftelmoment van Nederland met een speciaal ontworpen klok van 40 meter breed en 12 meter hoog. Om 00:00 uur heten we 2023 welkom met het prachtige ‘Electric Fireworks’. Een combinatie van ‘elektrisch vuurwerk’ door lichtexplosies en traditioneel eco-vuurwerk, geprogrammeerd op muziek, waar je als publiek ‘middenin’ staat voor een optimale beleving.

‘Electric Fireworks’ is een creatie van eventbureau Fjuze, dat Amsterdam ‘een daverende aanslag op alle zintuigen’ in het vooruitzicht stelt. Geschikt voor alle leeftijden, dat dan weer wel. En nog nergens ooit vertoond!

Waarom?

Omdat Amsterdam werkt aan een meerjarige aanpak om de viering van de jaarwisseling feestelijker en veiliger te maken met als doel minder schade, geweld en overlast voor mens, dier en planeet. De gemeente Amsterdam wil bouwen aan een nieuwe traditie met meer feest en minder incidenten, door Amsterdammers een alternatief te bieden nu ze vanwege het vuurwerk-afsteekverbod zelf geen vuurwerk mogen afsteken. Voor iedereen die wel behoefte heeft om samen een groots en euforisch oud en nieuw moment te beleven.

Live te volgen!

Het grootste aftelmoment van Nederland, dat om 23:50 uur begint en een hoogtepunt bereikt met Electric Fireworks om 00:00 uur, is live te volgen op AT5 en AT5.nl.

Tot ziens!

Namens Fjuze: tot oudjaar. Tot ziens op het Museumplein!

Ps. Mocht je gevoelig zijn voor lichtflitsen of epilepsie hebben, kom dan niet ;).

Amsterdam

DAYS

HOURS

MINUTES

SECONDS

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Laat deze dan hier achter, wij proberen zo snel mogelijk te reageren.

PERS

Electric Fireworks nodigt pers graag uit om tijdens de opbouw en shows aanwezig te zijn.

Stuur s.v.p. voor 30 december 10 uur de aanvraag naar pers@electricfireworks.nl.

Vermeld het medium waarvoor je werkt en de manier waarop je aandacht aan Electric Fireworks wenst te geven.

Het indienen van een aanvraag geeft geen garantie op accreditatie. Als je accreditatieverzoek wordt goedgekeurd, ontvang je een officiële bevestiging.

We zullen alle vragen zo snel mogelijk in behandeling nemen.

Video afspelen